Peter Simonp.simon.pasfoto

 

"Vision without action is a daydream, 
action without vision is a nightmare"

Peter Simon heeft een brede kennis en ervaring op het gebied van Strategische Beleidsvorming, Fusies & Overnames en Planning & Control.
Peter begon zijn carrière bij Bakkenist Management Consultants waar hij ruim zeven jaar bleef. Vervolgens werkte hij acht jaar bij Koninklijke Ten Cate N.V. in Almelo, waarvan drie jaar als cluster controller en vijf jaar als Directeur Business Development. Sinds 2000 werkte Peter bij VM Management Consultants in Veghel, dat begin 2006 fuseerde met BlueMind in Den Bosch. In mei 2007 heeft hij zich zelfstandig gevestigd als Elegast Management Consultants.

Gedurende zijn loopbaan heeft Peter ervaring opgedaan bij een breed scala van bedrijven. Daarbij is hij vooral geboeid geraakt door de vraag hoe bedrijven hun geld verdienen. Deze vraag loopt als een rode draad door zijn carrière en vormt de basis voor strategische analyses, bedrijfsplannen en waarderingen.

Behalve in Nederland heeft hij ruime internationale ervaring opgedaan in Europa, Amerika en Azië. Peter heeft in Amsterdam bedrijfseconomie gestudeerd en heeft een MBA van IMD in Lausanne.